zaterdag, 10. mei 2008 - 21:50

Machinist kan trein tijdig tot stilstand brengen

Schiphol

Op station Schiphol kon een machinist op zaterdag 10 mei omstreeks 18.00 uur met moeite zijn trein op korte afstand van twee mannen tot stilstand brengen.

Eén van de mannen was kort voor de aankomst van de trein op de rails gevallen. De tweede man was getuige van het voorval en sprong op de rails om de gevallen man voor de naderende trein te redden. Gelukkig kon de machinist zijn trein na een snelremming op vijftien meter vóór de mannen tot stilstand brengen. De man die op de rails was gevallen had een slok te veel op en kreeg hiervoor van de Spoorwegpolitie een bekeuring van zestig euro.

Na het onderzoek van de Spoorwegpolitie bleek dat een 48-jarige man uit Den Haag op spoor vijf met zijn bagagewagentje wachtte op de trein. Toen hij dacht dat deze er was liep hij naar voren en viel met het bagagewagentje op de rails. De getuige, een 21-jarige man uit Punthorst, bedacht zich geen moment en sprong ook op de rails. Hij trok de gevallen man van de rails en duwde hem in zichzelf tegen de perronwand. Gelukkig lukte het de machinist zijn trein door een snelle reactie vóór de mannen tot stilstand te brengen. Mogelijk waren ze anders door de treeplanken van de trein toch nog geraakt.

Op enkele schaafwonden na liepen de mannen bij de actie geen verwondingen op en kwamen met de schrik vrij. De dronken man is door de Spoorwegpolitie aan familie overgedragen. De man uit Punthorst krijgt van de Spoorwegpolitie een bloemetje thuis bezorgd als blijk van waardering voor zijn kordate optreden.
Provincie:
Tag(s):