zaterdag, 19. april 2008 - 15:27

Mag het 'ietsje' meer zijn? Zo'n 86 miljoen

Amsterdam

De aanleg van de Noord/Zuidlijn vordert gestaag maar de toename van de kosten en de uitloop van de planning zijn zorgelijk. De nieuwste prognose van de bouwkosten van de Noord/Zuidlijn voorspelt een stijging van € 86,5 miljoen. De kosten van de nieuwe metrolijn in Amsterdam bedragen nu in totaal € 2 miljard.

De aanleg van de nieuwe metrolijn is op sommige locaties vertraagd. Oorzaak is vooral een aantal technische tegenslagen in de binnenstad. Het college van B&W kiest nu voor een realistischer scenario en heeft besloten de planning te verschuiven naar 2015.

De opleveringsdatum van de Noord/Zuidlijn wordt volgens de nieuwste prognose 2015. "De vertraging is slecht voor de stad. Zeker nu de overvolle metro’s in Amsterdam en de vastlopende wegen in de hele regio laten zien dat we de Noord/Zuidlijn echt hard nodig hebben", aldus Wethouder Tjeerd Herrema.

De stijging van de bouwkosten (€ 86,5 miljoen) heeft vooral te maken met de extra kosten die moeten worden gemaakt bij de bouw van de diepe stations in de binnenstad (Rokin, Vijzelgracht en Ferdinand Bolstraat) en bij de werkzaamheden op het Centraal Station.
Provincie:
Tag(s):