maandag, 9. juni 2008 - 9:40

Majoor Bosshardt-museum geopend tijdens eerste herdenking

Amsterdam

Zondag 8 juni vond in Amsterdam de eerste Majoor Bosshardtdag plaats. De heilsoldate Majoor Alida M. Bosshardt overleed een jaar geleden op 94-jarige leeftijd. Tevens was deze dag de start van het zestigjarige jubileum van het Goodwillwerk van het Leger des Heils dat `De Majoor' in het hartje van Amsterdam is begonnen. Gedurende deze dag is stilgestaan bij het leven en het werk van Majoor Bosshardt.

Na een dankdienst in de Mozes en Aäronkerk opende burgemeester Job Cohen het Majoor Bosshardtmuseum in de Goodwillburgh, waar de Majoor de laatste jaren van haar leven woonde. In dit museum zijn diverse relikwieën van de heilsoldate te bezichtigen. Het museum is tevens het eindpunt van een Majoor Bosshardtroute dat belangstellenden kunnen wandelen langs gedenkwaardige plaatsen waar Majoor Bosshardt heeft geleefd en gewerkt.

In het Krasnapolsky Hotel kregen Erica Terpstra en de Willeke Alberti Foundation de Majoor Boshardt Prijs uitgereikt. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon en/of stichting die zich inzetten voor de kwetsbare medemens. In het hotel werd ter afsluiting een beeld van de vorig jaar overleden Majoor onthuld.
Provincie:
Tag(s):