zaterdag, 29. november 2008 - 14:23

Malieveld gaat in rook op

Den Haag

De Stichting Red De Kleine Horeca Ondernemer (KHO) organiseert vandaag op het Malieveld in Den Haag een grootse manifestatie tegen het rookverbod in de horeca. De manifestatie draagt als slogan 'Bar Slecht Rookverbod' en duurt van 14.00-16.00 uur.

De KHO wil, samen met duizenden horecaondernemers en hun klanten, een krachtig signaal afgeven aan de regering dat het rookverbod voor de kleine horecaondernemer onacceptabel is.

Ze willen een keuzevrijheid als het gaat om het wel of niet toestaan van roken in hun zaken. Dat is hun uitgangspunt. Daarom zullen ze van de politiek eisen dat er een uitzondering op het rookverbod wordt gemaakt en willen ze voor de kleine horeca, indien gewenst, een ontheffing van het rookverbod gerealiseerd zien.

Ook wordt de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland oproepen haar leden in hun strijd tegen het rookverbod te steunen. Er zijn vele horecazaken in Nederland die qua vloeroppervlakte niet in staat zijn een rookruimte te realiseren.

Daarom eist KHO ook van de brancheorganisatie alle steun in de strijd voor het behoud van de kleine horeca en dat kan alleen indien een ontheffing van het rookverbod mogelijk wordt gemaakt.

KHO deed een oproep aan alle bar- en caféhouders om samen met hun gasten massaal naar het Malieveld te komen..

Tijdens deze manifestatie zullen artiesten hun anti-rookverbod nummers ten gehore brengen en zullen politici en andere bekende Nederlanders toespraken houden. Door de muziek, maar ook door een rookmachine die de demonstranten in een walm zet, wordt 'een gezellige cafésfeer' gecreëerd.
Provincie:
Tag(s):