vrijdag, 8. februari 2008 - 15:05

Man aangehouden die agent mishandelde

Alkmaar

De politieagent was woensdagavond 16 januari rond 21.15 uur op de Bestevaerstraat in Alkmaar. De agent zag op het Zeglis een personenauto rijden die niet verzekerd was. Hij gaf de auto een stopteken en controleerde de personalia van de inzittenden.

De 25-jarige verdachte bleek nog een onvoorwaardelijk gevangenisstraf van een jaar te moeten uitzitten. De agent vroeg hierop assistentie van een tweede eenheid. Omdat de bestuurder zich aanvankelijk erg rustig gedroeg werd hem meegedeeld dat hij gesignaleerd stond en mee moest naar het politiebureau.

De verdachte werd begeleid naar de politieauto waar hij werd gefouilleerd. Hij wist echter de zaklamp van de agent te bemachtigen en sloeg daarmee de agent dusdanig hard op het hoofd dat deze gewond raakte. De inzittende van de auto, een 20-jarige man uit Alkmaar, en de bestuurder vluchtten in de richting van de Trompstraat en De Ruijterstraat. Naar hen werd nog een zoekslag gemaakt waarbij een diensthond en een helikopter werden ingezet.

De zoektocht leverde geen resultaat op. De agent werd per ambulance overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Op donderdag 17 januari meldde de inzittende van de personenauto zich. Hij werd aangehouden, maar na verhoor weer heengezonden. Hij was weliswaar met de verdachte weggevlucht, maar hij had geen deel aan de mishandeling van de politieman gehad.

De politie formeerde een rechercheteam dat onder anderen in meerdere woningen een onderzoek instelde. In geen van de panden werd de verdachte echter aangetroffen.

Op donderdag 7 februari kreeg de politie een tip dat de man zich in een woning in Heerhugowaard bevond. Bij onderzoek werd de man hier ook aangetroffen. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):