maandag, 10. maart 2008 - 21:20

Man aangehouden na achtervolging door politie

Politie Zeeland heeft in samenwerking met de Belgische politie een man aangehouden in België op de E17.De aangehouden 27-jarige Belg werd door de Zeeuwse politie slapend in een auto aangetroffen op een parkeerterrein aan de Vogelweg in Hengstdijk maandagmorgen rond 03.00 uur.

Bij controle bleek dat de auto van de man gestolen kentekenplaten had en dat deze auto in beslag moest worden genomen.

Toen de politie de man wilde aanhouden reed deze weg en zette de politie de achtervolging in. In enkele dorpskernen probeerde de 27-jarige de politie van zich af te schudden.

Rond 3.30 uur reed de man de E17 op in de richting Sint Niklaas/Antwerpen. Samen met de inmiddels gewaarschuwde Belgische politie is de achtervolging verder ingezet.

Op een gegeven moment kroop de man, al rijdend, naar de passagiersstoel en opende het rechterportier om uit te stappen. Zijn snelheid was blijkbaar nog te hoog om uit stappen en hij sloot het portier weer.

Hierna is hij door de Belgische en Zeeuwse politie klemgereden tegen de vangrail en aangehouden.

Enkele dagen eerder had de man zich ook aan een aanhouding onttrokken in Sint Niklaas door op iemand in te rijden. In de auto werd een knipmes aangetroffen. Ook had de 27-jarige nog 17 maanden gevangenisstraf tegoed.
Provincie:
Tag(s):