zondag, 17. augustus 2008 - 15:25

Man aangehouden na belediging agent

Velden

Een 30-jarige man uit Well is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.45 uur aangehouden na het beledigen van een agent. Tegen de man is tevens aangifte gedaan wegens poging tot doodslag.

Na afloop van een groot feest in Velden werden vanuit een taxibusje diverse scheldwoorden richting de politie geroepen. De agenten wisten dat er verderop de Lingsendijk een alcoholcontrole plaatsvond en vroegen hun collega's daar om het busje staande te houden zodat er wat van gezegd kon worden. Voordat het busje bij de controleplaats aankwam zagen de agenten dat een man vanuit het busje aan het stuur van voorbijrijdende fietsers trok. Deze vielen daardoor om. Dit leverde een zeer gevaarlijke situatie op.

Bij de controlepost werd het busje staande gehouden. De 30-jarige man beledigde vervolgens een van de agenten waarop hij werd aangehouden. Hij gaf vervolgens ook aan dat hij de fietsers aan het stuur had getrokken. De man was onder invloed van alcohol. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.
Provincie:
Tag(s):