donderdag, 24. juli 2008 - 21:09

Man aangehouden na schieten op brandstofdieven

Maren Kessel

Een 48-jarige inwoner van Maren Kessel is donderdagochtend rond 03.45 uur aangehouden, omdat hij kort daarvoor met een vuurwapen op de auto van brandstofdieven had geschoten. De man betrapte de dieven toen ze doende waren diesel uit zijn vrachtwagen in jerrycans over te hevelen. De wagen stond voor zijn woning. Toen de dieven zich betrapt wisten, reden ze hard weg in een auto. De verdachte loste vervolgens enkele schoten. Het is niet bekend of de man de auto heeft geraakt.

Een tweede auto van de dieven bleef achter. Daarin stond een reeds gevulde jerrycan. In de directe omgeving werd snel een 39-jarige man uit Polen aangehouden die vermoedelijk betrokken was bij de diefstal van brandstof. Hij had zich in eerste instantie verstopt, maar meldde zich bij de agenten ter plaatse. De Pool is ingesloten. De twee andere verdachten zijn nog voortvluchtig. De technische recherche heeft onderzoek gedaan.

De aangehouden man uit Maren Kessel is een geregistreerd verlofhouder en lid van een schietclub. Zijn vuurwapen werd direct in beslag genomen. De politie heeft zijn verlof ingetrokken en neemt ook zijn tweede geregistreerd wapen in. De man is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):