vrijdag, 6. juni 2008 - 14:41

Man aangehouden na schietpartij

Zwolle

Op donderdagavond 5 juni kreeg de politie een melding dat twee personen waren beschoten aan de Wanningstraat. Op de Willeartstraat trof de politie een 20-jarige Zwollenaar en een 16-jarige Borculoër aan. Zij waren met een pistool beschoten door een andere man.

De 16-jarige Borculoër had een verkeersconflict gehad met een auto en achter de auto bevond zich een fietser. Op een gegeven moment wilde de fietser de Borculoër slaan waarop de Borculoër er met zijn scooter vandoor ging om de klap te ontwijken. D

e fietser ging vervolgens naar binnen bij een flat en kwam even later naar buiten waarna de Borcoloër en de 20-jarige Zwollenaar geluiden die klonken als pistoolschoten hoorden. Hierop gingen de Zwollenaar en Borculoër naar het politiebureau aan de Willaertstraat alwaar zij hun melding doorgaven aan de meldkamer waarna de politie ter plaatse kwam.

Op basis van een beschrijving van het signalement van de man werd door de politie direct een onderzoek in deze zaak ingesteld en werd er door politie uitgekeken naar de man. Aan de Palestrinalaan/Middelweg werden twee agenten aangesproken door een aantal mensen. Zij hadden de man zien fietsen over de Middelweg.

Aan de Obrechtstraat werd de man, een 35-jarige Zwollenaar aangehouden. De man had geen wapen bij zich en in de woning van de man werd ook geen wapen aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):