vrijdag, 26. december 2008 - 10:36

Man aangehouden op verdenking van bedreiging met vuurwapen

Deventer

Aan de Eemstraat is donderdagmiddag 25 december een 43-jarige bewoner aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. Dit heeft de politie vrijdag 26 december bekendgemaakt.

Twee Deventenaren van 48 en 20 jaar zouden tussen 13.10 en 13.20 uur op de kruising van de Brinkgreverweg/Ceintuurbaan/Veenweg door de verdachte bedreigd zijn met een vuurwapen, of iets wat daar sterk op leek.

Politie trekt dienstwapen bij aanhouding
Hierop heeft de politie de verdachte opgezocht en na een korte achtervolging in zijn tuin en die van de buren, kon de man aangehouden worden door hem onder schot te houden.

Bij zijn aanhouding werd o.a. de voordeur van de woning vernield. De man zit nog vast voor nader onderzoek. Er is (nog) geen vuurwapen aangetroffen.

De politie komt graag in contact met eventuele getuigen van de bedreiging. Hierbij waren een snorfiets en een personenauto betrokken. Wellicht heeft iemand de bedreiging of de combinatie van deze vervoersmiddelen rond het genoemde tijdstip op deze kruising gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Deventer.
Provincie:
Tag(s):