woensdag, 6. februari 2008 - 8:17

Man aangehouden op verdenking van brandstichting

Den Haag

Een 35-jarige man uit Den Haag is dinsdagavond aangehouden op verdenking van brandstichting in de woning van zijn voormalige partner en haar kinderen van 4 en 7 jaar. Omstreeks kwart over tien brak brand uit in de woning van de vrouw aan de Thijssestraat.

De 37-jarige vrouw en haar kinderen wisten zich in veiligheid te brengen door uit het raam op de eerste verdieping te klimmen, maar kregen wel veel rook binnen. De kinderen moesten daarom voor behandeling naar het Juliana Kinder Ziekenhuis worden gebracht. Getuigen verklaarden tegenover de politie dat zij kort voor de brand de ex-partner van de 37-jarige bij haar woning hadden gezien.

De vrouw zelf verklaarde dat zij geregeld door haar ex wordt lastig gevallen. Daarop nam de politie contact op met de 35-jarige, die zich even later meldde en werd ingesloten. De man ontkent elke betrokkenheid. De recherche onderzoekt de zaak. De brandweer had het vuur in de woning snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het vuur voor zo’n 30.000 euro schade aanrichtte.
Provincie:
Tag(s):