dinsdag, 2. september 2008 - 9:42

Man aangehouden voor doodschoppen puppy

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft een 34-jarige man aangehouden die er van wordt verdacht een hond te hebben dood geschopt. Een 12-jarige jongen had een hond gekregen van een kennis en wilde deze samen met een 8-jarig vriendje naar huis brengen. Bij de Schietbaanstraat aangekomen wilde de hond de trap niet oplopen van een portiek. Dit schoot de man, die met het tweetal was meegelopen, in het verkeerde keelgat.

De man schopte de hond diverse keren tegen zijn kop en in de buik van het dier. Uit een verklaring van de jongeren blijkt dat de man dit onderweg ook al meerdere malen gedaan te hebben. Eenmaal in huis werd de 9 maanden oude herderpup onwel. De 12-jarige dacht dat de puppy met wat frisse lucht wel zou opknappen en nam het hondje mee voor een wandeling. Hier overleed de hond. Een dierenarts constateerde dat de puppy door mishandeling om het leven was gekomen.

Getuigen van het incident herkende rond 21.00 uur de 34-jarige man en wilde aan de Brederodestraat de mishandelaar een lesje leren. Bij aankomst van de politie rende de man weg en werd na een achtervolging aangehouden. De Rotterdammer is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):