woensdag, 8. oktober 2008 - 22:46

Man aangehouden voor misbruik '112'

Den Bosch

In de nacht van dinsdag op woensdag net na middernacht is een 37-jarige inwoner uit Den Bosch in zijn woning aangehouden omdat hij meerdere malen 112 gebeld had zonder dat daar aanleiding toe was. Dit heeft de politie woensdag 8 oktober laten weten.

Hij belde eerst met de melding dat hij aangifte wilde doen van een mishandeling van enkele dagen geleden. De centralist vertelde hem dat hij 112 daar niet voor kon bellen en via 0900-8844 een afspraak kon maken.

De man werd daar zo kwaad om dat hij de centralist beledigde. Daarna belde hij meerdere keren 112 zonder dat daar de noodzaak voor was. Omdat hij de lijn onnodig bezette, wat weer gevaar oplevert voor mensen die wel met de juiste reden 112 bellen, is besloten bij de man langs te gaan.

De politie was al eerder die avond bij hem geweest in verband met geluidsoverlast. De man ontkende te hebben gebeld. Hij was onder invloed van drank en drugs. Hij is aangehouden en zijn telefoon is in beslag genomen. Daaruit bleek dat hij meerdere malen gebeld had met 112. Hij is ingesloten
Provincie:
Tag(s):