donderdag, 7. augustus 2008 - 11:26

Man aangehouden voor opzettelijk aanrijden meisje

Rosmalen

De politie heeft woensdagavond een 35-jarige inwoner uit Rosmalen aangehouden voor poging tot moord op een 15-jarige meisje uit 's-Hertogenbosch. De man wordt er van verdacht dinsdagmiddag jl. omstreeks half vier op de Rosmalensedijk in 's-Hertogenbosch het slachtoffer met zijn auto opzettelijk te hebben aangereden.

Het meisje zag de man in zijn auto langs de weg staan en vertrouwde het niet helemaal. De man begon haar later met zijn auto te volgen. Op een gegeven moment reed hij haar aan. Het slachtoffer is gedeeltelijk door de auto meegesleurd en kwam uiteindelijk in een droge sloot terecht. Geschrokken vluchtte zij via een maïsveld en een wetering weg en wist mensen te waarschuwen.

Het meisje liep o.a. diverse kneuzingen op en is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. De verdachte ging er na de aanrijding vandoor. De politie heeft later de auto in de omgeving aangetroffen. De technische en tactische recherche hebben onderzoek gedaan en sporen veiliggesteld. De auto is voor nader onderzoek inbeslaggenomen. De recherche kon de man woensdagavond rond 18.00 uur aanhouden. Hij is inmiddels inverzekeringgesteld. De recherche van het district Den Bosch is nog op zoek naar eventuele getuigen van de aanrijding, zij kunnen contact opnemen met telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):