donderdag, 31. juli 2008 - 23:33

Man aangehouden voor twee verkrachtingen na DNA-hits

Een 37-jarige man uit Eindhoven is op 18 juli 2008 aangehouden, na twee hits uit de databank van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Per 1 februari 2005 is de ‘wet DNA-onderzoek bij veroordeelden’ van kracht. Deze wet bepaalt onder meer dat alle personen die veroordeeld zijn voor een misdrijf waarop in de wet een gevangenisstraf van vier jaar of meer staat, verplicht DNA-materiaal moeten afstaan. Het DNA-materiaal wordt opgeslagen in een DNA-databank bij het NFI.

In het kader van deze wet werd bij de verdachte DNA-materiaal afgenomen. Dit leverde bij het NFI twee hits op.

De man is daarna aangehouden voor twee verkrachtingen. De eerste zaak betreft een verkrachting in Milheeze op 8 oktober 1992 van een toen 63-jarige vrouw. Deze zaak is destijds onder de aandacht gebracht in Opsporing Verzocht en Bureau Brabant.

De tweede zaak betreft een verkrachting in Deurne op 20 mei 2002 van een toen 33-jarige vrouw. Deze zaak werd destijds in Bureau Brabant getoond.

De uitzendingen van Opsporing Verzocht en Bureau Brabant leverden geen resultaat op. De man is niet als verdachte in beeld gekomen.

Woensdag 30 juli heeft de Raadkamer van de Rechtbank in ’s-Hertogenbosch het voorarrest van de verdachte verlengd. De man zit nu in gevangenhouding voor 90 dagen.
Provincie:
Tag(s):