donderdag, 11. september 2008 - 11:37

Man aangehouden voor wildstroperij

Woudenberg

Een 43-jarige man uit het Engelse Swinton is dinsdagavond 9 september aangehouden. De man wordt verdacht van het stropen van wild met zijn jachthond. Bijzondere opsporingsambtenaren, zogenaamde ‘groene boa’s’, van particuliere landgoederen, hadden de man al eerder waargenomen in de buitengebieden rond Scherpenzeel en Woudenberg. De man reed in een terreinwagen in het buitengebied met zijn hond staande in de open laadbak op zoek naar wild.

Uit onderzoek bleek dat de man in juli 2008 door de politie Hollands-Midden was aangehouden voor een soortgelijk feit. In overleg met het Functioneel Parket Amsterdam werd overgegaan tot een postactie om de man op heterdaad te kunnen betrappen. Bij die actie verleende de Politie Milieudienst Utrecht assistentie aan de Utrechtse boa’s waar ook Gelderse boa’s waren betrokken omdat het gebied waar werd gestroopt, grenst aan de provincie Gelderland.

Er werd waargenomen dat de man zijn hond aanwijzingen gaf om een haas in het veld te bejagen. Het lukte de hond vervolgens om de haas te vangen en te doden. De man werd met zijn hond overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek en verhoor. De gedode haas en de hond zijn in het belang van het onderzoek inbeslaggenomen. De hond is in afwachting van een beslissing van de officier van justitie overgebracht naar een opslaghouder.
Provincie:
Tag(s):