zondag, 8. juni 2008 - 13:14

Man aangehouden wegens poging tot doodslag

Almelo

Een 47-jarige man uit Almelo is in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juni aangehouden, omdat hij op de Albert Verweystraat in zijn woonplaats met zijn auto is ingereden op een 32-jarige plaatsgenoot. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Op zondag 8 juni werd omstreeks 00.45 uur gemeld dat op de Albert Verweystraat een man was aangereden door een automobilist. De automobilist had na de aanrijding de plaats van het ongeval verlaten.
Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij een 32-jarige man uit Almelo op de grond liggen.

De man bleek, aldus verklaringen van getuigen, te zijn aangereden door een automobilist. Volgens de getuigen was de automobilist na de aanrijding doorgereden. De 32-jarige moest zich op het ziekenhuis onder doktersbehandeling laten stellen vanwege de verwondingen die hij bij de aanrijding had opgelopen. In de loop van zondagochtend 8 juni deed de man op het politiebureau aangifte.

Agenten stelden kort na de melding een onderzoek in naar de mogelijke identiteit van de automobilist. De 28-jarige echtgenote van het slachtoffer verklaarde dat zij de automobilist herkend had als zijnde haar ex-man.

Aan de hand van een door getuigen genoteerd kenteken, kon even later een 47-jarige Almeloër worden aangehouden in diens woning. De man, die wordt verdacht van poging tot doodslag, werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):