dinsdag, 21. oktober 2008 - 16:45

Man aangetroffen met dode schapen in kofferbak

Warnsveld

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 21 oktober een 44-jarige man uit Doetinchem aangehouden op verdenking van het stelen en doden van drie schapen. De schapen waren afkomstig van een kinderboerderij gelegen op het terrein van een zorginstelling aan de Vordenseweg in Warnsveld. Dit heeft de politie dinsdag 21 oktober bekendgemaakt.

De politie ontving dinsdag rond 01:00 uur een melding over een verdachte auto die op het terrein in Warnsveld was gesignaleerd. Rond 02:00 uur zag de politie de auto rijden in Doetinchem.

Hierop is de auto staande gehouden en aan een onderzoek onderworpen. In de kofferbak lagen drie schapen die met een mes waren gedood. Eén schaap bleek ondanks zijn ernstige verwondingen nog in leven en is door de politie ter plekke uit zijn lijden verlost.

De auto en de dieren zijn ter plekke in beslag en meegenomen naar het politiebureau. De schapen zijn daar later opgehaald door de Dierenambulance. De 44-jarige bestuurder van de auto, woonachtig in Doetinchem, is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):