dinsdag, 22. juli 2008 - 10:54

Man bedreigd tijdens koop auto

Ridderkerk

Een 27-jarige man uit Enschede is maandagmorgen bedreigd toen hij zijn geld terugwilde dat hij had gegeven als aanbetaling voor een auto. De bedreiging vond plaats in de shop van een tankstation aan de Burgemeester de Zeeuwstraat in Ridderkerk.

De 27-jarige man had via Marktplaats contact gelegd met een verkoper van een auto. Na de eerste proefrit had hij een aanbetaling gedaan en zijn paspoort afgegeven. Thuis kwamen de twijfels mede door het feit dat een en ander niet klopte met het kentekenbewijs. Hierop besloot de man nogmaals contact te leggen met de verkoper, nog een proefrit te maken en dan te eindigen bij een tankstation omdat daar camera's hangen en hij de verkoper en zijn vrienden niet vertrouwde.

Maandagmorgen rond tien voor twaalf gaf de koper in de shop aan zijn geld en paspoort terug te willen. Op dat moment kwam een aantal vrienden van de verkoper binnen en ontstond er een worsteling. Niemand raakte gewond. De verkoper en zijn handlangers gingen ervandoor.
Door de recherche van district Feijenoord-Ridderster is een nader onderzoek gestart. De auto, een Volkswagen Passat is achtergebleven en in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):