woensdag, 7. mei 2008 - 0:04

Man beroofd bij deal via veilingsite

Gorinchem

Maandagmiddag rond één uur is een 21-jarige man uit Gorinchem beroofd van zijn geld en een gouden ketting. De man had naar aanleiding van het te koop zetten van de ketting op een veilingsite, een afspraak gemaakt met een potentiële koper.

Toen de twee elkaar ontmoetten werd de ketting op echtheid geschat bij een juwelier in het winkelcentrum. Hierna liepen de twee mannen gezamenlijk op om de deal op het parkeerdek rond te maken. Daar richtte de zogenaamde koper een vuurwapen op de man en eiste zijn geld. Ook rukte de onbekende man de gouden ketting van de hals van de 21-jarige man. Hierop ging de verdachte vandoor.

Op basis van het signalement van getuigen van het incident werd door omstanders bij een winkel aan de Spijksedijk een man in een auto gesignaleerd. Ook werd gezien dat de man iets in de Linge gooide waarna hij er met hoge snelheid vandoor ging. Op diverse plaatsen in Gorinchem heeft de politie gezocht naar de auto met daarin de verdachte. Deze zoekactie leverde tot nu toe geen resultaat op.

Duikers van de brandweer uit Dordrecht werden ingezet om in de Linge te zoeken naar het voorwerp. Getuigen van de beroving die nog niet door de politie zijn gehoord, worden verzocht zich te melden bij de recherche in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):