vrijdag, 11. juli 2008 - 23:40

Man berooft non van auto

Lemiers

Vrijdagmorgen om 7.00 uur heeft een 33-jarige man uit Aken (Duitsland) een 67-jarige non uit Aken hardhandig van haar auto beroofd bij de Abdij Sint Benedictusberg in Lemiers. 
Het slachtoffer stond op de parkeerplaats te wachten op een pater uit de Abbij toen de verdachte haar auto opeiste, omdat hij naar Aken moest. De non heeft zich proberen te verzetten, maar de man trok haar uit de auto en duwde haar tegen de abdijmuur. Nadat hij haar de autosleutels had afgenomen, reed hij weg met de auto.

Anderhalf uur later veroorzaakte de verdachte een aanrijding op de rotonde bij de Avenue Ceramique in Maastricht. De 21-jarige bestuurder uit Ter Aar werd op de rotonde aan de linker voorzijde geraakt. De verdachte reed vervolgens door over de Avenue Ceramique. Daarna volgde een achtervolging door de benadeelde. Tijdens deze rit reed de verdachte meermaals door rood en nam de verkeerde rijbaan en busbaan. Bij een roodstoplicht wist de 21-jarige de verdachte staande te houden en probeerde de autosleutels af te nemen. Die poging mislukte en de verdachte wist op dat moment te ontkomen. Maar niet voor lang, want kort daarna kon een motoragent aan de hand van het kenteken de man op de Burgermeester Cortenstraat aanhouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):