donderdag, 27. maart 2008 - 17:33

Man door vrouw beschoten voor basisschool

Deventer

Op donderdag 27 maart 2008 heeft er een schietpartij plaatsgevonden in Deventer. Rond 15.00 uur werd een 35 jarige inwoner uit Deventer in zijn auto voor de Sint Lebuïnusschool aan Het Spijkerpad neergeschoten. Het slachtoffer werd eerst door het voorraam van zijn auto beschoten en vervolgens via het zijraam aan de bestuurderszijde. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De man werd bij de schietpartij meerdere keren geraakt. Het slachtoffer is uit zijn auto gevlucht richting de ingang van de school en daar in elkaar gezakt. De schutter betrof een 37 jarige vrouw uit Deventer die na de schietpartij in haar auto is weggereden.

De vrouw meldde zich even later aan het politiebureau in Deventer alwaar zij is aangehouden. Het slachtoffer is gewond overgebracht naar het ziekenhuis, zijn situatie is inmiddels stabiel.

Het vermoeden bestaat dat het motief van de aanslag in de relationele sfeer ligt. Het slachtoffer is een vader van een van de leerlingen op de school, de schutter de moeder. Meerdere kinderen en ouders zijn getuige geweest van het schietincident.

Zij zijn in eerste aanleg door het onderwijzend personeel op een professionele manier opgevangen. Zowel leerlingen, ouders als het personeel hebben hierbij ondersteuning gekregen van Slachtofferhulp.

De schoolleiding heeft de mogelijkheid geboden leerlingen en hun ouders aan het begin van deze avond op school te ontvangen. De politie en burgemeester Andries Heidema waren bij deze bijeenkomst aanwezig. De school opent vrijdag haar deuren en zal onder begeleiding van slachtofferhulp de dag zo normaal mogelijk laten verlopen.

De schoolleiding en het gemeentebestuur leven mee met alle leerlingen, hun ouders en de leerkrachten. De burgemeester heeft buitengewoon veel waardering voor de wijze waarop de leerkrachten de leerlingen hebben opgevangen. Ook heeft hij veel waardering voor de ouders die adequaat hulp hebben geboden aan het slachtoffer.
Provincie:
Tag(s):