dinsdag, 24. juni 2008 - 13:03

Man en vrouw aangehouden voor grote skimfraude

Ede

De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON) heeft, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Arnhem, dinsdag 24 juni een 26-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Ede in hun woonplaats aangehouden en ingesloten. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De man wordt verdacht van het op grote schaal skimmen van pinautomaten; de vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij deze strafbare feiten. Doorzoekingen hebben plaatsgevonden in een woning in Ede en in Zeist. Vrijdag 27 juni worden beide verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Aanleiding van het onderzoek
In de periode december 2007 tot en met eind januari 2008 bleek een pinautomaat bij een tankstation in Ede te zijn geskimd. Dit werd ontdekt nadat in het laatste weekend van maart 2008 bij verschillende banken in Nederland voor bijna vier ton aan euro’s werd opgenomen tijdens meer dan 600 pintransacties.

Namens de gezamenlijke Nederlandse banken deed Equens 1 april aangifte van dit feit bij de Politie Gelderland-Midden. De exacte omvang van deze skimmingfraude is nog niet bekend. Er zijn vermoedelijk honderden gedupeerden.

De Politie Gelderland-Midden heeft medio april dit jaar het onderzoek overgedragen aan de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland. In hoeverre de aangehouden verdachten verantwoordelijk zijn voor bovengenoemde feiten wordt momenteel onderzocht.
Provincie:
Tag(s):