dinsdag, 23. september 2008 - 21:06

Man geliquideerd op Amsteldijk

Amsterdam

In Amsterdam heeft dinsdagavond op de Amsteldijk een schietpartij plaatsgevonden, waarbij een 30-jarige man om het leven is gekomen. De man zou volgens de politie een bekende van hun zijn, alleen niet in de sfeer van zware crimininaliteit. Wel spreekt de politie over een liquidatie.

De schietpartij vond plaats vlakbij een snackbar op een druk kruispunt in de Amsterdamse Diamant buurt. De schutter vluchtte na de schietpartij op een scooter. De politie heeft de directe omgeving afgezet en de technische recherche is een onderzoek begonnen. Over de toedracht van het schietincident is niets bekend.

Diverse bronnen lieten weten dat het slachtoffer een leraar op het TEC college in Amsterdam was. De school deelt mee dat het om een oud-leraar gaat. In een verklaring zegt zij: 'Als leraar in opleiding gaf hij les in de Algemeen Vormende Vakken in het afgelopen schooljaar. Hij is tot aan 1 juli bij ons in dienst is geweest en heeft in augustus nog enkele taken afgerond. Wij, zijn oud-collega’s, zijn uiteraard geschokt door de gebeurtenis en dat geldt ook voor leerlingen die hem hebben gekend'.
Provincie:
Tag(s):