vrijdag, 24. oktober 2008 - 16:46

Man gewond na sprong van dak

Nijmegen

Donderdagavond werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Graafseweg in Nijmegen. Een politieauto die snel bij het pand was, kreeg een uit het pand springende bewoner op het dak. De man raakte door deze sprong en rookontwikkeling gewond.

Omstreeks 19.50 uur kwam de melding van de brand bij de gemeenschappelijke meldkamer van de hulpdiensten binnen. Een in de buurt surveillerende politiehondenauto was als eerste bij het pand. Op dat moment hing vanaf de eerste verdieping een bewoner uit het raam. Uit datzelfde raam kwam een grote hoeveelheid rook. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de man wilde springen, plaatsten ze hun dienstauto onder het raam.

Direct liet de man zich vallen waarbij hij deels op het dak van de auto terecht kwam. De man is direct verplaatst om hem medische hulp te kunnen verlenen. Door de ambulance is de man met vermoedelijk ernstige rookvergiftigingsverschijnselen naar het St. Radboudziekenhuis gebracht.

Om de hulpdiensten hun werk goed te laten doen is tijdelijk een rijbaan van de Graafseweg, stadinwaarts, afgezet. De traumaheli is op de Goffertwei geland vanwaar een specialist door een politieauto naar het slachtoffer is gebracht.

De brandweer kwam met enkele voertuigen ter plaatse en bluste de brandhaarden. Omdat de politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting werd er technisch onderzoek gedaan.
Provincie:
Tag(s):