zondag, 8. juni 2008 - 11:46

Man gooit mes naar politie

Almelo

Een 36-jarige man uit Almelo werd vrijdag 6 juni aangehouden, omdat hij in het gemeentehuis aan het Stadhuisplein in Almelo enkele politieagenten met een mes heeft bedreigd. Een 32-jarige plaatsgenote probeerde de aanhouding van de man te verhinderen en werd daarom zelf aangehouden wegens ambtsbelemmering. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Op vrijdag 6 juni werd omstreeks 10.10 uur gemeld dat een man in het gemeentehuis aan het Stadhuisplein in Almelo met een mes liep te zwaaien. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 36-jarige Almeloër aan. Op het moment dat de 36-jarige door de agenten werd aangesproken haalde hij een mes tevoorschijn en bedreigde de agenten.

De agenten wilden de man aanhouden en waren daarbij genoodzaakt pepperspray te gebruiken. Terwijl de agenten dit deden, gooide de man het mes in de richting van de agenten. Hierna kon de man worden overmeesterd, waarop hij geboeid werd en werd overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens de aanhouding van de 36-jarige werden de agenten gehinderd door een 32-jarige vrouw uit Almelo, die de agenten probeerde weg te duwen van de man. De 32-jarige werd aangehouden wegens ambtsbelemmering. De man en de vrouw zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):