donderdag, 27. november 2008 - 8:43

Man hindert ambulance tijdens spoedrit

Den Haag

Een nog onbekende automobilist heeft dinsdag 25 november voor levensgevaarlijke situaties gezorgd door een ambulance te hinderen, die op weg was naar een reanimatie.

De ambulance reed, met zwaailicht en sirene aan, omstreeks half zes ‘s middags over de Houtwijlaan in Den Haag toen van achteren plots een personenauto opdook. Deze auto bleef zeer dicht achter de ziekenwagen rijden en haalde rechts in toen de tweebaansweg overging in één rijstrook.

De ambulancechauffeur, die wilde invoegen, kon een aanrijding nog maar net voorkomen. Tot aan de Sportlaan bleef de bestuurder van de personenauto de ziekenauto afwisselend zeer dicht volgen en de weg blokkeren door voor de ambulance te gaan rijden. Nadat de bestuurder de ambulance nog eenmaal rechts had ingehaald en afgesneden, waardoor de ziekenwagen een stoeprand raakte en bijna tegen een HTM-mast botste, keerde hij terug in de richting waaruit hij kwam.

Door het rijgedrag van de automobilist arriveerde de ambulance met vertraging bij de reanimatie. Het is niet bekend of de vertraging gevolgen heeft gehad voor het slachtoffer.
Provincie:
Tag(s):