dinsdag, 26. augustus 2008 - 11:27

Man in arm geschoten bij pinautomaat

Tilburg

Bij een poging tot overval maandagmiddag bij een pinautomaat op de Westermarkt raakte een 44-jarige Tilburger gewond. De man is met een schotwond in de bovenarm overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis. De politie hield naar aanleiding van de overval in de Professor Verbernelaan twee Tilburgers aan van 19 en 20 jaar. Zij worden verdacht van betrokkenheid. Op het bureau zijn ze in verzekering gesteld.

Het slachtoffer werd maandagmiddag rond 16.00 uur bij de pinautomaat aangesproken door een onbekende man. De man eiste geld en bedreigde hem met een vuurwapen. Tussen hen ontstond een woordenwisseling waarop de overvaller een schot loste. Het slachtoffer werd getroffen in zijn bovenarm.

Na het schot vluchtte de dader weg richting Statenlaan en sprong achter op een scooter met bestuurder die daar stond. Het tweetal reed vervolgens weg in de richting van het Westerpark.Gealarmeerde agenten spoedden zich ter plaatse en zetten de omgeving af voor het onderzoek.

Aan het slachtoffer werd eerste hulp verleend, waarna hij vervolgens door het ambulancepersoneel overgebracht werd naar het ziekenhuis. Diverse getuigen werden ter plaatse door de agenten gehoord. De technische recherche stelde een uitgebreid sporenonderzoek in. Voor zover bekend is er niets buit gemaakt. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is niet levensbedreigend.

Woordvoerder politie Desiree Brabers
Provincie:
Tag(s):