woensdag, 20. augustus 2008 - 20:59

Man in buik gestoken na ruzie in tram

Amsterdam

Woensdagavond is rond 20.00 uur een nog onbekende man neergestoken na een ruzie in een tram op het Damrak in Amsterdam. De dader zette het na het incident op een lopen maar kon enige tijd later worden aangehouden.

Het slachtoffer is met een steekwond in de buik overgebracht naar een ziekenhuis. Op het moment van de steekpartij liep op de Dam de herdenking van de moord op Kerwin Duinmeijer net ten einde. Woensdag was het precies 25 jaar gelden dat de 15-jarige Antilliaan op de Dam werd doodgestoken.

Beide mannen kregen in lijn 24, die vanaf het Centraal Station richting de Dam reed, onenigheid waarbij een van hen een mes trok en op de ander instak. De trambestuurder zette de tram stil op de halte bij de Bijenkorf waar de dader wist te ontkomen. Het slachtoffer is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in de regio.

Veertig minuten later kwam een man op het politiebureau aan de Beursstraat binnenlopen. Hij werd herkend als de dader van de steekpartij en is aangehouden. Over de identiteit van de beide mannen is niets bekend.
Provincie:
Tag(s):