maandag, 14. juli 2008 - 16:14

Man komt onder 3000 kg wegende trommel

Rijssen

Een 34-jarige werknemer van een metaalbewerkingsbedrijf aan de Kalanderstraat in Rijssen is maandagochtend 14 juli ernstig gewond geraakt, toen hij onder een ruim 3000 kg wegende ‘trommel’ terecht was gekomen

Op maandag 14 juli werd omstreeks 11.10 uur gemeld dat bij een metaalbewerkingsbedrijf aan de Kalanderstraat in Rijssen een 34-jarige medewerker onder een zogenaamde ‘trommel’ terecht was gekomen. De man was ten tijde van het ongeval bezig met laswerkzaamheden aan de ruim 3000 kg wegende trommel, die derhalve op een rolblok stond. Vermoedelijk is tijdens het lassen de trommel van het blok gerold en daardoor boven op de 34-jarige terechtgekomen.

Toen agenten en ambulancepersoneel ter plaatse kwamen, bleek de 34-jarige Rijssenaar reeds door collega’s van onder de trommel te zijn bevrijd. Ook de brandweer kwam ter plaatse om de trommel te stutten, zodat door het ambulancepersoneel eerste hulp kon worden verleend. Het slachtoffer werd ter plaatse gestabiliseerd, waarna de man met een traumahelikopter werd overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.
De arbeidsinspectie zal nader onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):