zaterdag, 27. september 2008 - 11:28

Man legt bekentenis af in onderzoek dood Marian van Lin

Venlo

De 57-jarige man uit Tegelen die dinsdag werd aangehouden in het onderzoek naar de gwelddadige dood van de 57-jarige Marian van Lin uit Venlo, heeft donderdag een bekentenis afgelegd. Dat heeft de politie Limburg-Noord bekend gemaakt.

Hij wordt verdacht van moord c.q. doodslag op de 57-jarige vrouw uit Venlo. De rechter-commissaris heeft de verdachte vrijdag voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De verklaring van de verdachte betekent voor de politie echter niet dat het onderzoek is afgerond. Het rechercheteam gaat verder met het verhoren van de verdachte, brengt de uitkomsten van het (sporen)onderzoek verder in kaart en spreekt nog met diverse getuigen en andere mensen.

De verdachte is een bekende van het slachtoffer. Het motief is nog niet duidelijk, maar vooralsnog gaat de politie er van uit dat het gaat om een zaak in de relationele sfeer. De aanhouding vond dinsdag 23 september plaats naar aanleiding van informatie die uit het rechercheonderzoek naar voren is gekomen. Het forensisch onderzoek in de woning van de verdachte is donderdag 25 september afgerond.

Het slachtoffer werd zaterdag 30 augustus dood in haar woning aan de Sophiastraat aangetroffen. Ze was met messteken om het leven gebracht. Direct na de vondst werd een grootscheeps onderzoek opgestart. In totaal zijn zo'n 30 rechercheurs op de zaak gezet. Vorige week riep de politie de hulp van het publiek in bij het oplossen van deze zaak. Daarbij werd een politiebericht uitgezonden bij Omroep Venlo en zijn er bewonersbrieven en flyers verspreid. Naar aanleiding daarvan kwamen er diverse tips binnen bij de politie.

Op dit moment kunnen politie en justitie niet verder in gaan op het mogelijke motief van de verdachte en zijn verklaring, het lopende onderzoek en de bewijslast. In de loop van de afronding van het onderzoek willen zij echter graag meer duidelijkheid over de zaak verschaffen door middel van een persbijeenkomst. Hierbij zal verder, voor zover mogelijk, in worden gegaan op wat er met het slachtoffer is gebeurd, waarom en wat politie en jusititie allemaal in hebben gezet om deze zaak op te lossen.
Provincie:
Tag(s):