donderdag, 30. oktober 2008 - 16:46

Man loopt brandwonden op door ontploffende tank

Dordrecht

In Dordrecht is donderdag een 53-jarige man uit Zwijndrecht gewond geraakt tijdens het schoonmaken van een tank. Door onbekende oorzaak ontplofte de tank, waarbij de man brandwonden opliep aan zijn gezicht, meldt de politie.

Het ongeval deed zich voor bij een bedrijf aan de Kamerlingh Onnesweg. De tank was gevuld geweest met hars en een restant daarvan is in aanraking gekomen met een schoonmaakmiddel. De combinatie van deze twee stoffen levert een explosief gasmengsel op, dat met één vonk kan ontploffen. Door nog onbekende oorzaak is dit gas tot daadwerkelijk ontploffing gekomen.

Bij de ontploffing is een kleine hoeveelheid rook ontstaan, die binnen enkele seconden verwaaide. Er is geen moment enig gevaar geweest voor omwonenden of voor medewerkers van bedrijven in de directe omgeving.

Doordat in eerst instantie een explosie met een mogelijke explosieve of gifwolk gemeld werd, hebben de hulpdiensten opgeschaald tot een zogenaamde grip 2 fase. Onder meer werd een groot deel van het industrieterrein, waartoe de Kamerlingh Onnesweg behoort, afgesloten voor alle verkeer. Toen duidelijk werd dat er geen enkel gevaar voor de volksgezondheid was, is afgeschaald en zijn de verkeersafzettingen zo snel mogelijk opgeheven.
De Unit Forensische Opsporing van de Politie Zuid-Holland-Zuid en de Arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar de oorzaak.
Provincie:
Tag(s):