dinsdag, 23. december 2008 - 19:08

Man met vrachtwagen-aanhanger achter personenauto

Delft

Dinsdag 23 december rond het middaguur sloeg een aanhangwagen om op de A20 ter hoogte van Schiedam-Noord. De bestuurder bleef ongedeerd, evenals andere weggebruikers. De man had de negen meter lange en 3000 kg zware vrachtauto-aanhangwagen op ingenieuze wijze aan zijn Renault Laguna vastgemaakt.

Het was de tweede keer binnen 24 uur dat de man werd betrapt met het rijden met deze niet-toegestane en zeer verkeersgevaarlijke combinatie. Op maandagmiddag zag een agent van de Dienst Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten de vreemde combinatie al rijden op de A13 bij Delft. De bestuurder, een 45-jarige Amsterdammer, werd aan de kant gezet. Op het SITA-terrein te Delft werd de aanhanger (9.00 bij 2.80 meter) gewogen. Deze bleek 3720 kg te wegen. Ook was er gevaar van afvallende lading. De vrachtwagenaanhanger zelf woog 3000 kg. De man kreeg enkele bekeuringen aangezegd. De sleepkosten naar SITA kon hij niet ter plekke betalen, en de aanhanger moest op het SITA-terrein achterblijven.

Wat schetste de verbazing van de agent toen hij dinsdagmorgen door SITA werd gebeld met het bericht dat de man zijn aanhanger zojuist had opgehaald, aanhaakte aan dezelfde Renault Laguna en het terrein verliet. Op de A20 ging het vervolgens mis. De man, die overigens wel een ‘groot rijbewijs’ had, is aangehouden en ingesloten. Na verhoor is hij heengezonden. De officier van justitie bepaalt verdere vervolgingsstappen, onder andere wegens het niet opvolgen van een bevel of vordering.
Provincie:
Tag(s):