woensdag, 6. februari 2008 - 14:19

Man moet betalen na valse melding schietpartij

Beverwijk

Een man uit Beverwijk dient de politie Kennemerland een schadevergoeding te betalen van 957 Euro. Dit voor werkzaamheden die politiemensen hebben verricht naar aanleiding van een valse melding die de man heeft gedaan in juli 2006. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

De man meldde dat er op een adres was geschoten en deed dat met zo veel overtuiging dat politiemensen zich genoodzaakt zagen een nauwkeurig onderzoek in te stellen.

Nadat was gebleken dat er sprake was geweest van een valse melding en dat de Beverwijker hiervoor verantwoordelijk was, heeft de politie hem een rekening gestuurd voor de gepleegde inzet. De rechter heeft de vordering getoetst en nu toegewezen.

Het verweer van de man dat hij de melding deed onder invloed van de nodige alcohol en drugs, vond in de ogen van de rechter geen genade. Integendeel, de rechter bepaalde nadrukkelijk dat het gebruik hiervan een keuze van de Beverwijker zelf is geweest, net als zijn besluit een valse melding te doen en hiermee de politie aan het werk te zetten.

De politie wordt regelmatig geconfronteerd met valse meldingen en valse aangiften. Nadat al eerder mensen voor het doen van een valse aangifte tot het betalen van een rekening voor onnodig verrichtte werkzaamheden zijn veroordeeld, is nu ook een vordering toegewezen na het doen van een valse melding. De politie zal ook in de toekomst mensen die met opzet een valse melding doen, de gemaakte kosten in rekening brengen.
Provincie:
Tag(s):