vrijdag, 26. december 2008 - 12:07

Man neergestoken bij uitlaten hond: politie zoekt getuigen

Lelystad

Een 63-jarige man uit Lelystad raakte donderdagmiddag gewond toen hij zijn hondje uitliet in de omgeving van Griend en hij door een onbekende man in de halsstreek werd gestoken.

De dader maakte zich direct uit de voeten en van hem ontbreekt nog ieder spoor. De politie rukte met alle inzetbare eenheden uit en kamde tevergeefs de omliggende buurt en wijk uit.

Behalve tientallen agenten en rechercheurs werd ook de politiehelikopter ingezet. Een politiehond speurde de omgeving van het plaats delict af maar ook hier werd geen bruikbaar spoor opgepikt.

Het rechercheteam TGO 25 (Team Grootschalig Onderzoek-25) dat afgelopen dinsdagavond werd gestart na een steekincident in de Waterwijk gaat ook deze zaak onderzoeken.

Donderdagmiddag werd een uitgebreid buurtonderzoek gehouden en werden op basis van een signalement twee mogelijke verdachten gehoord en hun eventuele betrokkenheid onderzocht. De twee mannen werden donderdagmiddag heengezonden toen bleek dat ze er niets mee te maken hadden.

De recherche heeft vooralsnog geen concrete aanwijzingen dat er een verband is tussen het steekincident van dinsdag 23 december en de steekpartij van donderdag 25 december.

Het onderzoeksteam is daarom dringend op zoek naar getuigen die dinsdagavond in de omgeving van de Slotenlaan of donderdag in de omgeving van Griend iets verdachts hebben gezien of mogelijk aanslaan op het signalement van de vermoedelijke dader.

De dader wordt omschreven als:
negroïde man
leeftijd rond 25-30 jaar
lengte rond de 1.70 m
zwart mutsje (geen pet!)
zwart kort model jack, mogelijk een bomberjack

Getuigen kunnen zich melden via: 0 9 0 0 – 8 8 4 4. Anoniem iets doorgeven kan ook! Meld Misdaad Anoniem via: 0 8 0 0 – 7 0 0 0.
Provincie:
Tag(s):