vrijdag, 7. maart 2008 - 22:33

Man niet door misdrijf overleden

Nijmegen

De 66-jarige man die op maandag 25 februari dood werd aangetroffen in zijn woning aan de O.C. Huismanstraat in Nijmegen blijkt na uitgebreid politieonderzoek niet door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

De situatie, zoals die in de woning werd aangetroffen, was voor de politie aanleiding om ieder risico dat het om een misdrijf zou gaan uit te sluiten. Daarom is direct een Team Grootschalig Onderzoek gestart. Dit team is die maandag nog begonnen met een buurtonderzoek.

Door de afdeling Forensische Opsporing is in de woning een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. In verband met de mogelijke aanwezigheid van microsporen heeft dit onderzoek geruime tijd in beslag genomen.

Op basis van de uitslag van de sectie, uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut, en de resultaten van het onderzoek in de woning kan nu geconcludeerd worden dat de man door een natuurlijke oorzaak om het leven is gekomen. De man blijkt, nadat hij was gevallen, op eigen kracht naar een andere plaats in de woning te zijn gegaan. Daardoor ontstond een sporenbeeld dat voor de politie aanleiding was om nader onderzoek in te stellen.

De politie heeft eerst de familie van de 66-jarige op de hoogte gesteld van de bevindingen. Donderdagmorgen zijn de bewoners van de flat waar de man woonde tijdens een bijeenkomst geïnformeerd. Omdat veel bewoners van deze flat ongerust waren en zich niet meer echt veilig voelden, waren bij de informatiebijeenkomst ook medewerkers van slachtofferhulp aanwezig.
Provincie:
Tag(s):