zaterdag, 16. augustus 2008 - 16:46

Man omgebracht na conflict in Haarlemse woning

Haarlem

In een woning in Haarlem aan de Jacobijnestraat is zaterdagochtend omstreeks 10.30 uur door de politie een zwaargewonde man aangetroffen.

Voor de man is direct geneeskundige hulp ingeschakeld en hij is na eerste behandeling ter plaatse overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is hij kort na aankomst overleden.

De man, de 30-jarige bewoner, vertoonde uiterlijke tekenen van geweld, waardoor er door de politie op dit moment van wordt uitgegaan dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Als verdachte is een 36-jarige huisgenote aangehouden. Zij is voor nader onderzoek ingesloten.

Update zondag 17 augustus
Door het rechercheteam is van 14.00 tot 24.00 uur onderzoek verricht in de woning. Op maandag 18 Augustus zal, teneinde de doodsoorzaak te achterhalen van het slachtoffer, sectie worden verricht.

De aangehouden verdachte, zijn 36-jarige vriendin, heeft een eerste verklaring afgelegd. Daaruit komt naar voren dat zij een conflict met haar vriend heeft gekregen. Toen zij aanstalten maakte de woning te verlaten is een geschil ontstaan. Daarop ontstond kennelijk een worsteling met genoemd fataal gevolg.

De verdachte is de woning uitgevlucht en door enkele getuigen op de Gedempte Oude Gracht opgevangen. Enkele getuigen zijn inmiddels door de politie gehoord. De politie zou graag nog in contact komen met andere getuigen die op zaterdag 16 augustus tussen 10.15 en 10.40 uur in de Jacobijnestraat of in de buurt daarvan op de Gedempte Oude Gracht zijn geweest.
Provincie:
Tag(s):