maandag, 12. mei 2008 - 13:08

Man overleden na val in Lathumse Plas

Lathum

Een 38-jarige man uit het Poolse Tarnobrzeg is maandagochtend 12 mei rond 00.30 uur in de Lathumse plas aan de Marsweg bij Lathum te water geraakt. Later in de nacht overleed hij in het ziekenhuis aan de gevolgen van dit ongeluk.

De man zou met twee vrienden een steiger op gelopen zijn, omdat zij op zoek zouden zijn naar muziek die zij hoorden. Zij veronderstelden een feest te kunnen bezoeken. Op de schuin aflopende steiger raakte het slachtoffer echter in draf, waardoor hij op het einde niet meer tijdig kon stoppen en in het water viel. Zijn vrienden probeerden hem nog uit het water te halen, maar slaagden daar niet in omdat zij niet konden zwemmen. Daarop alarmeerden zij de hulpdiensten.

Uiteindelijk heeft de brandweer het slachtoffer uit het water kunnen halen. Hoewel de man daarop direct is overgebracht naar het ziekenhuis, kwam hij daar later in de nacht alsnog te overlijden. De politie kan niet uitsluiten dat alcoholgebruik van betrokkenen mede van invloed is geweest op het verloop van het incident.
Provincie:
Tag(s):