zaterdag, 27. december 2008 - 11:08

Man ramt politieauto in vlucht

Maassluis

Op 2e kerstdag om ongeveer kwart over negen in de ochtend is een 28-jarige man uit Beneden Leeuwen aangehouden op de Seringenstraat in Maassluis vanwege carjacking en een zedendelict.

De man had eerder die nacht op de Vlaardingerdijk in Schiedam een vrouw van haar auto beroofd en was met die auto naar Maassluis gereden. In het onderzoek naar de carjacking en de zedenzaak (die volgens de politie niets te maken had met de carjacking) zagen agenten de betreffende auto 's ochtends staan in de Seringenstraat.

Op dat moment kwam de verdachte naar de auto lopen, stapte in en reed weg. Toen de verdachte de politiemensen zag reed hij met grote snelheid op één van de politieauto's in. Ook ramde hij twee geparkeerd staande auto's. Ook een tweede politie auto kwam in botsing met de verdachte waarna deze tot stilstand kwam in de berm voor de Seringenflat. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor verschillende feiten en naar het zedendelict wordt een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):