woensdag, 12. maart 2008 - 12:27

Man richt 'wapen' op voorbijgangers

Utrecht

De politie deed op dinsdag een inval in een woning omdat daar een vermoedelijk gewapende man zou verblijven. Rond 14.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Maetsuykerstraat een man vanaf een balkon een pistool op een hond zou hebben gericht, die op straat door een vrouw werd uitgelaten.

Agenten gingen met spoed ter plaatse en vernamen dat niet alleen de vrouw met de hond was bedreigd, maar dat de verdachte eerder die middag ook het wapen al op een postbode had gericht.

De verdachte bevond zich nog op het balkon van de woning, maar weigerde voor de agenten de voordeur van zijn woning open te doen. Daarop werd er een inval in de woning gedaan en werd de verdachte, een Utrechtse man van ongeveer 40 jaar, aangehouden.

Bij een onderzoek in de woning werd het op een echt gelijkend wapen aangetroffen, dat een klappertjespistool bleek te zijn. Het wapen werd in beslag genomen. De vrouw, 49 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, deed aangifte van bedreiging. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten
Provincie:
Tag(s):