zaterdag, 27. september 2008 - 11:32

Man rijdt bewust in op verkeerregelaar

Joure

Tijdens de JousterMerke is een 32-jarige automobilist uit Scharsterbrug bewust ingereden op een verkeersregelaar. Het slachtoffer, een 42-jarige man uit Joure was voor het evenement als verkeersregelaar op de Appelwijk werkzaam. De automobilist weigerde de aanwijzingen van de verkeersregelaar op te volgen en dit uitte zich een discussie waarna de verkeersregelaar de politie wilde bellen. Toen zag hij de automobilist met hoge snelheid in zijn richting rijden waarbij de verkeersregelaar moest wegspringen maar werd aan zijn knie geraakt.

De automobilist stapte uit en er volgden nog enkele scheldwoorden richting de verkeersregelaar en reed toen weg. Uiteindelijk kon de man op de aanwijzingen van het slachtoffer worden aangehouden en werd hij in verzekering gesteld.

Andere incidenten tijdens de Joustermerke waren de aanhouding van een wildplasser en na een tip het staande houden van een persoon die mogelijk zou dealen in pillen. Na fouillering werd een gram speed aangetroffen en werd hiervoor proces-verbaal aangezegd.
Provincie:
Tag(s):