maandag, 14. juli 2008 - 21:09

Man rijdt in op voetgangers

Voorthuizen

De politie heeft zondagmiddag 13 juli een 28-jarige man uit Voorthuizen aangehouden. De man zou die middag met zijn auto in zijn gereden op een aantal voetgangers aan de Lange Zuiderweg. Twee mannen van 25 en 29 jaar uit Amsterdam raakten hierbij gewond.

Het tweetal liep met een aantal familieleden die middag rond kwart voor vier over de Lange Zuiderweg. De Voorthuizenaar zou met hoge snelheid langs hen zijn gereden, waarop de groep naar hem gebaarde dat hij zijn snelheid moest minderen. De automobilist zou zijn omgekeerd waarop een woordenwisseling tussen hem en de groep zou zijn ontstaan.

Toen de man zijn weg vervolgde, zou hij even later zijn omgekeerd en op de voetgangers zijn ingereden. Hierbij raakte hij de twee Amsterdammers.

Het tweetal liep hierbij diverse verwondingen op aan het hoofd en been en werden met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie werd gewaarschuwd waardoor de man even later kon worden aangehouden in zijn woning. De auto werd in beslag genomen. De Voorthuizenaar is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):