donderdag, 7. februari 2008 - 22:15

Man rijdt met 156 km/u over Roerdompweg

Zeewolde

De politie heeft in Zeewolde tijdens een laserguncontrole op de Roerdompweg twee rijbewijzen ingevorderd. Tevens kregen 7 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden.

Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren, omdat beiden meer dan 50 km/u te hard reden. Zo reed een 46-jarige man uit Nijkerk met 156 km/u over de Roerdompweg te rijden, waar een maximum snelheid geldt van 80 km/u. Een 32-jarige vrouw uit Zeewolde reed met 140 km/u en mocht haar rijbewijs inleveren.

Buurtbewoners van de Roerdompweg klaagden al enige tijd over automobilisten die met zeer hoge snelheid richting Zeewolde reden. Hierdoor ontstonden zeer gevaarlijke verkeerssituaties. Ondanks dat de politiecontrole maar één uur duurde, werden negen bestuurders aan de kant gezet voor het overschrijden van de maximale snelheid. Zeven bestuurders kregen een bekeuring nadat ze betrapt werden met een te hoge snelheid. De meesten reden meer dan 30 kilometer te hard.

Politie Flevoland blijft, gezien de gevaarlijke verkeersituatie, controles uitvoeren in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam.
Provincie:
Tag(s):