maandag, 21. januari 2008 - 12:23

Man rijdt met stuk mes in hoofd

Woerden

Een 45-jarige inwoner van Woerden is vrijdagavond aangehouden in verband met een vechtpartij waarbij een mes was gebruikt. Daarbij was de man zelf met een mes gestoken in zijn hoofd. Op zijn beurt wordt hij verdacht van poging tot doodslag. Omstreeks 22.40 uur kreeg de politie een melding van een ruzie in een woning aan de Voorstraat waarbij sprake zou zijn van een mes. Voor de woning troffen de agenten een grote groep jongens aan. Zij maakten duidelijk dat de verdachte ervandoor was gegaan in een auto.

Kort daarvoor zou hij hebben geprobeerd een 17-jarige Woerdenaar opzettelijk aan te rijden. Ook zou hij de jongen hebben bedreigd met een mes. Uit onderzoek bleek dat er sprake was van een conflict in de relatiesfeer. Daarbij was de man aangevallen door meerdere personen.

Enige tijd later kreeg de politie een melding dat de man een frontale aanrijding had gehad op de Oostdam met een 26-jarige automobiliste uit Amsterdam. Hij liet zijn rijbewijs achter en was er flink gewond te voet vandoor gegaan. Agenten zochten op diverse locaties naar de man, maar troffen hem niet meer aan. Tegen 01.00 uur meldde de politie Zuid-Holland Zuid dat de verdachte werd behandeld in een ziekenhuis in die regio. Hij zou een stuk mes in zijn hoofd hebben. De collega’s daar hielden de man aan en namen het stuk mes in beslag. De Politie Utrecht doet onderzoek naar de toedracht van het incident. De Woerdenaar heeft later dit weekend aangifte gedaan wegens poging tot doodslag danwel zware mishandeling.
Provincie:
Tag(s):