dinsdag, 10. juni 2008 - 16:00

Man verhoord na erotisch chatcontact met minderjarige 'vriendin'

Landgraaf

Naar nu bekend is gemaakt heeft de politie vorige week woensdag een 41-jarige man verhoord die een erotisch chatcontact onderhield met een minderjarig meisje. De politie heeft die dag een doorzoeking gedaan in de woning van de man in Landgraaf. Bij de doorzoeking, onder leiding van de rechter-commissaris, zijn computers, Cd's, een camera en diverse andere zaken in beslag genomen.

Het onderzoek vond plaats na een melding van een minderjarig meisje waarin zij aangaf al langer dan een jaar bijna dagelijks via internet contact te onderhouden met een jongen, waarop zij verliefd werd. Toen zij aan haar "vriend" vertelde dat zij geen contact meer wilde, begonnen er bedreigingen en werden uiteindelijk erotische filmpjes van haar op het internet geplaatst.

De politie is daarop een uitgebreid internetonderzoek gestart bij verschillende serviceaanbieders die de mogelijkheid bieden voor het versturen van sms-berichten, het onderling chatten via MSN, het delen van foto’s en videofilms en het onderhouden van persoonlijke profielen. Nagenoeg alle verkregen sporen leidden naar de betreffende woning. De 41-jarige bewoner, bekende de feiten. De man had zich veel jonger voorgedaan dan hij in werkelijkheid was en wist zo het vertrouwen van het meisje te winnen en goede vrienden met haar te worden. Via allerlei verzonnen gegevens wist hij zijn ware identiteit steeds te verhullen. De man verklaarde tegenover de politie dat het allemaal uit de hand was gelopen en er spijt van te hebben.

De man is niet aangehouden, maar de politie sluit een aanhouding op een later tijdstip niet uit. Er moet nog veel onderzoek verricht worden aan de inbeslaggenomen goederen, waarbij zeker ook aandacht besteed wordt aan mogelijke andere slachtoffers van de man.
Provincie:
Tag(s):