donderdag, 14. augustus 2008 - 9:45

Man veroordeeld voor plegen van ontucht met minderjarige gehandicapte

Arnhem

De rechtbank Arnhem heeft een 31-jarige man veroordeeld tot een werkstraf van 100 uren en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 8 maanden wegens het plegen van ontucht met een destijds 13-jarige jongen en het bezit van een grote hoeveelheid kinderpornografische afbeeldingen. Dit heeft het gerechtshof in Arnhem donderdag bekendgemaakt.

Het slachtoffer van de ontucht was ten tijde van het delict ernstig lichamelijk en geestelijk gehandicapt, hetgeen het gedrag van verdachte extra verwijtbaar maakt.

De ernst van de bewezenverklaarde feiten rechtvaardigt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf, maar daartegenover staat (onder meer) dat de feiten twee jaar geleden gepleegd zijn en verdachte gedurende die twee jaar op eigen initiatief een intensieve behandeling heeft ondergaan en nog steeds ondergaat.

Verdachte stelt zich daarbij gewetensvol op en heeft al flinke stappen in de goede richting gezet. Het opleggen van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf zou, ook volgens de behandelaars, die positieve ontwikkelingen teniet kunnen doen.

De rechtbank heeft een proeftijd van vijf jaar vastgesteld om de kans op recidive zo klein mogelijk te maken.
Provincie:
Tag(s):