donderdag, 10. april 2008 - 13:46

Man zet cel detentieboot in brand

Dordrecht

Een 21-jarige man is woensdag 9 april in zijn cel aangehouden omdat hij wordt verdacht van brandstichting. Hij wordt ervan verdacht op 5 april op de detentieboot aan de Kerkeplaat in de cel waarin hij verbleef, brand te hebben gesticht. Hij verbleef daar op dat moment alleen. Niemand raakte gewond.

Een deken en een matras raakten in brand, mogelijk door een brandende sigaret. De Unit Forensiche Opsporing heeft geen aanwijzingen gevonden die duiden op een technische oorzaak van de brand.

De bedrijfshulpverlening van de detentieboot heeft het brandje, waarbij veel rook vrijkwam, snel geblust. De brandweer rukte met drie voertuigen uit, maar hoefde niet in actie te komen. Geen van de overige cellen of anderen ruimtes op de boot hoefde ontruimd te worden.

De detentieboot valt onder de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), onderdeel van het ministerie van Justitie. Een medewerker van de DJI heeft bij de Politie Zuid-Holland-Zuid aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):