maandag, 23. juni 2008 - 13:06

Man zonder rijbewijs rijdt in op politieman

Hengelo

Tijdens een alcoholcontrole op zondag 22 juni rond 01.55 uur, negeerde een automobilist een stopteken en probeerde de politieman aan te rijden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Op 22 juni, rond 01.55 uur, gaf een politieman een stopteken aan een automobilist die over de Bornsestraat reed. De bestuurder stopte niet, maar gaf vol gas en maakte bewust een stuurbeweging om de betrokken agent aan te rijden. De agent sprong aan de kant om niet geraakt te worden.

De bestuurder maakte hierna geen stuurcorrectie en bleef in de richting van de politieman rijden. Daarna ging hij er met hoge snelheid vandoor. Een Officier van Justitie die aan de alcoholcontrole deelnam, was hiervan getuige en had het kenteken genoteerd.

Hierop werd de kentekenhouder, een 26-jarige Hengeloër, aangehouden en werd zijn auto in beslag genomen. Tijdens het verhoor van deze verdachte, meldde zich een 24-jarige Almeloër aan het politiebureau. Hij verklaarde dat hij de betrokken bestuurder was geweest die op de agent was ingereden.

Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en daarom had hij zich aan controle onttrokken. De Almeloër werd in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens poging tot doodslag. De 26-jarige Hengeloër werd na verhoor heengezonden.
Provincie:
Tag(s):