zaterdag, 16. februari 2008 - 11:35

Man zwaait met kapmes

Enschede

Een 30-jarige man uit Enschede werd donderdag 14 februari aangehouden, omdat hij op De Klomp in Enschede meerdere mensen bedreigd heeft met een kapmes. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Op donderdag 14 februari werd omstreeks 22.00 uur gemeld dat een man met een kapmes mensen bedreigde op De Klomp in Enschede.Ter plaatse troffen agenten een 30-jarige man uit Enschede aan, die in het bezit van een groot kapmes bleek te zijn.

De man werd aangehouden, waarbij tevens een vlindermes werd aangetroffen. De agenten spraken met een 22-jarige man uit Enschede. Hij vertelde dat hij samen met een paar huisgenotes, twee vrouwen van 22 en 24 jaar, terugkeerde uit de stad.

Op De Klomp werd hij aangesproken door de man met het kapmes, die de 22-jarige er van verdacht betrokken te zijn geweest bij onenigheid in het centrum van Enschede, eerder die avond. De man dreigde de 22-jarige met het mes te verwonden.

Toen de 22-jarige, met behulp van zijn beide huisgenotes, de man er van wist te overtuigen dat hij hier niets van wist, liet de man hem verder met rust. De 22-jarige deed aangifte van bedreiging.

De 30-jarige Enschedeër werd na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau in Enschede, waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.
Provincie:
Tag(s):