donderdag, 14. augustus 2008 - 16:30

Man zwaargewond na klappen van groep mannen

Utrecht

Een 19-jarige man uit Utrecht is met zwaar hoofdletsel opgenomen in het UMC. Zijn toestand is kritiek. De Utrechter liep het letsel op toen hij donderdag 14 augustus omstreeks 01.20 uur op de Schoutenstraat werd belaagd door vijf a zes tot nu toe onbekend gebleven mannen. De Utrechter kreeg diverse vuistslagen toegediend en kwam hierdoor ten val.

Toen hij trachtte overeind te komen, kreeg hij weer een vuistslag tegen zijn hoofd. Hierna bleef hij roerloos op straat liggen. De groep die hem had belaagd, liep weg over Neude en sloeg rechtsaf de Lange Jansstraat in.

Twee vrienden van het slachtoffer, die met hem op stap waren geweest, ontfermden zich over hem. Zij brachten hem binnen bij een horecagelegenheid aan de Neude en waarschuwden ambulance en politie. Ambulancepersoneel onderzocht de Utrechter en vervoerde hem naar het UMC waar hij met hersenletsel is opgenomen. Zijn toestand is kritiek.

De politie onderzoekt de zaak en bekijkt de beelden van Cameratoezicht Utrecht. Zij roept de personen, die betrokken waren bij de zware mishandeling op, zich te melden bij het politiebureau Utrecht-centrum. Bovendien wil de politie in contact komen met getuigen.
Provincie:
Tag(s):